1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Chleb żytni | 210g |
1,99 zł
(3,79 zł) |
|
Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
Kiwi | 150g |
2,25 zł
(7,49 zł) |
|
Koper ogrodowy | 105g |
12,56 zł
(14,95 zł) |
|
Masło orzechowe | 15g |
0,53 zł
(11,99 zł) |
|
Mielona papryka chilli | 3g |
0,27 zł
(2,29 zł) |
|
Mleko ryżowe | 240ml |
2,28 zł
(9,49 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 15g |
0,37 zł
(2,49 zł) |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
1,50 zł
(4,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 15g |
0,10 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 15g |
0,13 zł
(8,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 140g |
2,56 zł
(10,99 zł) |
|
Pesto z bazylią | 30g |
3,33 zł
(9,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 240g |
2,40 zł
(4,99 zł) |
|
Płatki jaglane | 40g |
0,56 zł
(2,79 zł) |
|
Ryż brązowy | 135g |
1,01 zł
(2,99 zł) |
|
Sałata masłowa | 40g |
1,43 zł
(4,99 zł) |
|
Schab bez kości | 100g |
1,84 zł
(11,59 zł) |
|
Sos sojowy jasny | 10g |
0,28 zł
(4,19 zł) |
|
Suszone pomidory | 75g |
1,87 zł
(6,99 zł) |
|
Szpinak | 100g |
2,00 zł
(3,99 zł) |
|
Woda | 1220ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |