Darmowa dieta 2800 kcal nr 1768



Śniadanie


Owsianka z suszonymi śliwkami
511 kcal
Łączna waga porcji: 360g.

B: 19.08 g T: 13.13 g W: 83.44 g (BŁ: 8.43 g)

Wegetariańskie  

21   41

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.



Drugie śniadanie


Borówki amerykańskie z jogurtem
232 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 10.6 g T: 4 g W: 40.4 g (BŁ: 4 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

43   26

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.



Obiad


Kasza jaglana z duszonym bakłażanem
838 kcal
Łączna waga porcji: 842g.

B: 22.4 g T: 25.04 g W: 139.7 g (BŁ: 16.74 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   47

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Bakłażana pokrój w małą kostkę i duś na patelni na rozgrzanym oleju (około 10 minut). Pod koniec smażenia do bakłażana dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie do podduszonego bakłażana dodaj wodę. Duś bakłażana do miękkości, a następnie zdejmij patelnię z palnika.
  3. Kaszę jaglaną opłucz na sitku zimną wodą, a następnie przelej wrzątkiem. Kaszę ugotuj w osolonej wodzie.  
  4. Ugotowaną kaszę przełóż na patelnię z bakłażanami. Dodaj sok z cytryny oraz posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj.
  5. Potrawę przełóż na talerz i posól do smaku.


Podwieczorek


Makaron z pesto (bezglutenowy)
728 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 11.72 g T: 22.28 g W: 121.58 g (BŁ: 2.4 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

55   48

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Pomidory kroimy na pół, makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, całość mieszamy.


Kolacja


Sałatka z rukolą
449 kcal
Łączna waga porcji: 380g.

B: 24.42 g T: 33.92 g W: 14.06 g (BŁ: 4.56 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

39   18

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Rukolę myjemy i wkładamy do miski.
  2. Pomidory myjemy, kroimy i również wkładamy do miski.
  3. Dodajemy pokrojony w kostkę ser typu feta oraz słonecznik, olej.
  4. Doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2758 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 88.22 g
Tłuszcz: 98.37 g
Węglowodany: 399.18 g (w tym błonnik: 36.13 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Bakłażan 400g     4,44 zł (4,99 zł)
Borówka amerykańska 200g     5,59 zł (6,99 zł)
Czosnek 6g     0,26 zł (2,19 zł)
Jogurt naturalny 2% 200g     1,54 zł (2,78 zł)
Kasza jaglana 150g     1,45 zł (3,39 zł)
Makaron kukurydziany 140g     1,29 zł (4,59 zł)
Mleko krowie 1,5% 250ml     0,87 zł (3,49 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 20g     0,50 zł (2,49 zł)
Natka pietruszki 40g     3,50 zł (4,38 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Pestki dyni 10g     0,40 zł (3,99 zł)
Pesto z bazylią 60g     6,66 zł (9,99 zł)
Pomidory koktajlowe 400g     5,58 zł (6,98 zł)
Płatki owsiane 60g     0,39 zł (3,29 zł)
Rukola 60g     3,59 zł (5,99 zł)
Ser typu "Feta" 90g     1,43 zł (4,29 zł)
Sok cytrynowy 24g     0,63 zł (5,29 zł)
Sól biała 2g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 200ml 0,00 zł (0,00 zł)
Śliwki suszone 40g     1,33 zł (4,99 zł)



×