Darmowa dieta 2800 kcal nr 18912



Śniadanie


Owsianka z karobem
531 kcal
Łączna waga porcji: 441g.

B: 18.93 g T: 15.55 g W: 83.77 g (BŁ: 9.83 g)

Wegetariańskie  

3   58

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Zalewamy mlekiem i mieszamy z posiekanymi migdałami, pokrojonym na drobne kawałki bananem i karobem.



Drugie śniadanie


Bułka z twarożkiem
654 kcal
Łączna waga porcji: 406g.

B: 50.6 g T: 21.2 g W: 69.42 g (BŁ: 6.86 g)

Wegetariańskie  

75   8

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.



Obiad


Kotlety z kalafiora z kaszą i sałatą
716 kcal
Łączna waga porcji: 631g.

B: 35.69 g T: 31.38 g W: 78.62 g (BŁ: 10.49 g)

Bezglutenowe  

25   24

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kalafiora gotujemy na parze lub tradycyjnie, rozdrabniamy i mieszamy ze zmielonym mięsem, ulubionymi przyprawami i koperkiem. Formujemy kotlety i smażymy na oleju. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Sałatę rwiemy, mieszamy z jogurtem i doprawiamy.



Podwieczorek


Lody bananowo - czekoladowe
337 kcal
Łączna waga porcji: 275g.

B: 4.78 g T: 1.82 g W: 77.58 g (BŁ: 4.08 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

57   41

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.

2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.



Kolacja


Pieczony indyk
609 kcal
Łączna waga porcji: 488g.

B: 77.25 g T: 22.86 g W: 24.04 g (BŁ: 0.94 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

41   13

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Sok z cytryny, łyżeczkę soli i łyżeczkę pieprzu i resztę składników połączyć w marynatę. Indyka umyć, następnie włożyć do marynaty na co najmniej 2 godziny. Włożyć do formy żaroodpornej wraz z marynatą i piec w zakrytym folią aluminiową naczyniu w 200 stopniach przez godzinę, a potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec przez pół godziny bez przykrycia.


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2847 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 187.25 g
Tłuszcz: 92.81 g
Węglowodany: 333.43 g (w tym błonnik: 32.2 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 360g     1,80 zł (4,99 zł)
Bułka grahamka 100g     1,37 zł (1,78 zł)
Cytryna 80g     1,12 zł (13,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 170g     1,31 zł (1,39 zł)
Kakao w proszku 10g     0,47 zł (6,99 zł)
Kalafior 250g     4,16 zł (9,99 zł)
Karob 6g 0,00 zł (0,00 zł)
Kasza jaglana 80g     0,77 zł (3,39 zł)
Koper ogrodowy 16g     1,91 zł (2,99 zł)
Masło 10g     0,25 zł (4,99 zł)
Migdały 15g     1,27 zł (8,49 zł)
Miód pszczeli 75g     2,81 zł (14,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 250ml     0,87 zł (3,49 zł)
Olej rzepakowy 5g     0,03 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 40g     1,76 zł (10,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pierś z indyka 800g     19,32 zł (28,98 zł)
Płatki owsiane 50g     0,33 zł (3,29 zł)
Sałata masłowa 100g     3,56 zł (4,99 zł)
Ser twarogowy półtłusty 200g     3,19 zł (3,99 zł)
Szczypiorek 6g     0,60 zł (2,49 zł)
Sól biała 5g     0,03 zł (1,99 zł)
Wieprzowina, łopatka 100g     2,25 zł (13,49 zł)



×