1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 500g |
13,98 zł
(13,98 zł) |
|
Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
Dynia | 500g |
4,00 zł
(11,99 zł) |
|
Gałka muszkatołowa | 2g |
0,26 zł
(1,29 zł) |
|
Imbir (proszek) | 2g |
0,25 zł
(1,89 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 200g |
1,54 zł
(2,78 zł) |
|
Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
Makaron ryżowy | 100g |
3,90 zł
(7,79 zł) |
|
Masło | 6g |
0,15 zł
(4,99 zł) |
|
Mleko ryżowe | 750ml |
7,12 zł
(9,49 zł) |
|
Nasiona chia | 15g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 30g |
0,21 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 120g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 2g |
0,18 zł
(1,79 zł) |
|
Pomidory | 170g |
0,90 zł
(3,99 zł) |
|
Por | 140g |
2,43 zł
(3,99 zł) |
|
Ryż brązowy | 95g |
0,71 zł
(2,99 zł) |
|
Sałata | 20g |
0,71 zł
(4,99 zł) |
|
Sezam | 20g |
0,52 zł
(7,79 zł) |
|
Szynka z indyka | 60g |
2,82 zł
(7,99 zł) |
|
Sól biała | 2g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
Woda | 730ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |