Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka do hamburgera z sezamem | 53g |
![]() |
|
Bułka tarta | 32g |
![]() |
|
Cebula | 640g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 10g |
![]() |
|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Czosnek | 4g |
![]() |
|
Czosnek niedźwiedzi | 0.8g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 300g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 112g |
![]() |
|
Jarmuż | 1000g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 15g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 1400g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 40g |
![]() |
|
Marchew | 540g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 0.8g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 100g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 48g |
![]() |
|
Musztarda | 20g |
![]() |
|
Ogórek konserwowy | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 140g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 30g |
![]() |
|
Pieprz Cayenne | 0.04g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 540g |
![]() |
|
Pomidory | 20g |
![]() |
|
Por | 560g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 24g |
![]() |
|
Sałata | 5g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 40g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 20g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Sól himalajska | 4g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 2g |
![]() |