Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą gotowe obieramy ze skorupki i kroimy na połowy. Z każdej wydrążamy żółtka, które wkładamy do miski aby czekały na resztę przyjaciół. Kroimy pieczarki na mniejsze kawałki i cebulę w kostkę. Następnie podsmażamy je na maśle. Żółtka gnieciemy widelcem i dodajemy wystudzone pieczarki wraz z cebulą. Aby wszystko scalić w całość dodajemy majonez i mieszamy. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji wracamy do naszych białek jaj. W wcześniej wydrążone dziury nakładamy naszą masę, którą przyrządziliśmy przed chwilą. Aby uzyskać pełnię smaku należy dać się oswoić produktom w lodówce przez kilka minut. Smacznego! :)
Przepis przesłany przez: MyszkaKochaRahima
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 150g |
![]() |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Cytryna | 18g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Dynia | 210g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Groch, nasiona suche | 45g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 478g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 80g |
![]() |
|
Marchew | 40g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 6g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 40g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 2g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 100g |
![]() |
|
Pieczywo tostowe, grahamowe | 110g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 40g |
![]() |
|
Pomidory | 100g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 150g |
![]() |
|
Por | 140g |
![]() |
|
Rukola | 100g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 80g |
![]() |
|
Szczypiorek | 20g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Szynka wieprzowa, gotowana | 30g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Łosoś, wędzony | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |