Darmowa dieta 2800 kcal nr 4295



Śniadanie


Kanapki z pastą fasolową
563 kcal
Łączna waga porcji: 516g.

B: 20.74 g T: 13.83 g W: 100.78 g (BŁ: 22.41 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

43   45

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Miksujemy paprykę, fasolę, sok z cytryny i koperek. Powstałą pastą smarujemy pieczywo, a następnie nakładamy plasterki pomidora.


Drugie śniadanie


Lody bananowo - czekoladowe
337 kcal
Łączna waga porcji: 275g.

B: 4.78 g T: 1.82 g W: 77.58 g (BŁ: 4.08 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

57   41

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.

2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.



Obiad


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
908 kcal
Łączna waga porcji: 1038g.

B: 21.54 g T: 35.5 g W: 135.1 g (BŁ: 20.32 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   46

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Podwieczorek


"Risotto" kalafiorowe z sosem z awokado
354 kcal
Łączna waga porcji: 613g.

B: 11.72 g T: 22.46 g W: 34.38 g (BŁ: 14.84 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

21   58

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kalafiora parzymy we wrzątku i odstawiamy do ostygnięcia. Miksujemy awokado, czosnek i sok z cytryny do konsystencji sosu i przelewamy do miseczki. Następnie miksujemy ostudzonego kalafiora do konsystencji ryżu i mieszamy z pokrojoną rzodkiewką, pomidorem i koperkiem i ulubionymi przyprawami (np. kurkuma, sól i pieprz). Całość polewamy sosem awokado.


Kolacja


Sałatka z tuńczykiem
622 kcal
Łączna waga porcji: 1220g.

B: 57.3 g T: 24.26 g W: 51.62 g (BŁ: 15.18 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

64   19

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Sałatę rwiemy na małe kawałki, myjemy i wkładamy do miski.
  2. Dodajemy tuńczyka wraz z olejem.
  3. Pomidory i paprykę myjemy, kroimy i dodajemy do miski.
  4. Wsypujemy oliwki i umytą, pokrojoną w piórka cebulę.
  5. Dodajemy bazylię, pieprz, sól oraz sok z cytryny, całość mieszamy.

Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2784 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bez laktozy   Bez nabiału  

Wartości odżywcze:


Białko: 116.08 g
Tłuszcz: 97.87 g
Węglowodany: 399.46 g (w tym błonnik: 76.83 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 140g     4,35 zł (13,99 zł)
Banan 240g     1,20 zł (4,99 zł)
Bazylia (suszona) 8g     1,83 zł (2,29 zł)
Cebula czerwona 100g     0,46 zł (2,99 zł)
Chleb żytni 140g     1,33 zł (3,79 zł)
Cytryna 40g     0,56 zł (13,99 zł)
Czerwona fasola (konserwowa) 120g     1,44 zł (4,79 zł)
Czosnek 5g     0,22 zł (2,19 zł)
Dynia 500g     4,00 zł (11,99 zł)
Gałka muszkatołowa 2g     0,26 zł (1,29 zł)
Imbir (proszek) 2g     0,25 zł (1,89 zł)
Kakao w proszku 10g     0,47 zł (6,99 zł)
Kalafior 250g     4,16 zł (9,99 zł)
Koper ogrodowy 48g     5,74 zł (5,98 zł)
Makaron ryżowy 100g     3,90 zł (7,79 zł)
Miód pszczeli 25g     0,94 zł (14,99 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Oliwki zielone marynowane, konserwowe 100g     1,75 zł (3,49 zł)
Papryka czerwona 530g     9,71 zł (10,99 zł)
Pieprz czarny 2g     0,18 zł (1,79 zł)
Pomidory 1260g     6,70 zł (7,98 zł)
Por 140g     2,43 zł (3,99 zł)
Rzodkiewka 60g     1,25 zł (2,49 zł)
Sałata lodowa 400g     6,85 zł (11,98 zł)
Sezam 20g     0,52 zł (7,79 zł)
Sok cytrynowy 18g     0,48 zł (5,29 zł)
Sól biała 2g     0,01 zł (1,99 zł)
Tuńczyk w oleju 340g     11,01 zł (11,98 zł)
Woda 250ml 0,00 zł (0,00 zł)



×