Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 240g |
![]() |
|
Gruszka | 260g |
![]() |
|
Imbir | 10g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Jagody goji (suszone) | 24g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 210g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 40g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 270ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Nasiona dyni | 10g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 4g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 240g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.1g |
![]() |
|
Pomidory | 240g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 220g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 22g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 75g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 3g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 20g |
![]() |
|
Szpinak | 200g |
![]() |
|
Sól biała | 0.1g |
![]() |
|
Woda | 500ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |