Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Zalewamy mlekiem i mieszamy z posiekanymi migdałami, pokrojonym na drobne kawałki bananem i karobem.
Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Szynkę pokroić w plasterki, pomidorki na połówki, suszone pomidory w paski i czosnek w plasterki. Na oliwie podsmażyć szynkę, dodać suszone pomidory, pomidorki i czosnek, smażyć przez ok. 3 minuty mieszając co jakiś czas. Zmniejszyć ogień, dodać jogurt, doprawić solą i pieprzem i gotować mieszając, aż sos zgęstnieje. Podawać z makaronem
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 100g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 25g |
![]() |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 270g |
![]() |
|
Karob | 6g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 80g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 20g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 100g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 30g |
![]() |
|
Pestki dyni | 20g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 120g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Rukola | 50g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 200g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 40g |
![]() |
|
Szczypiorek | 6g |
![]() |
|
Szynka wieprzowa, gotowana | 100g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 120g |
![]() |
|
Ziemniaki | 150g |
![]() |
|
Śledź marynowany | 100g |
![]() |