Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Cebula | 1040g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Czosnek niedźwiedzi | 0.8g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jarmuż | 1000g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 1425g |
![]() |
|
Ksylitol | 28g |
![]() |
|
Marchew | 540g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 3.8g |
![]() |
|
Mąka jaglana | 120g |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 10g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 6g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 50g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 200g |
![]() |
|
Pieprz Cayenne | 0.04g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 540g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Por | 560g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 220g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 300g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 80g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Sól himalajska | 4g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Wołowina, rozbratel | 500g |
0,00 zł
(0,00 zł) |