Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.
Filet z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i gotujemy na parze przez około 20 minut. Sałatę myjemy, rwiemy na małe kawałki. Pomidora, ogórka i rzodkiewkę myjemy i kroimy. Rzeżuchę płuczemy. Z oliwy, musztardy, czosnku, jogurtu, octu, soli i pieprzu przygotowujemy sos. Całość mieszamy i podajemy.
Jajka ugotować na twardo, przestudzić i obrać ze skorupek. Jajka przekroić wzdłuż na pół i delikatnie wyjąć do miseczki żółtka. Paprykę, ogórki, szynkę i szczypiorek drobno posiekać. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać posiekane składniki, majonez i przyprawy. Całość dokładnie wymieszać. Nałożyć na każdą połówkę białka jajka porcję farszu. Całość udekorować szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Źródło: olalalchf.pl
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 100g |
![]() |
|
Cebula | 200g |
![]() |
|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Czosnek | 2g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 459g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 25g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 48g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 12g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 50g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Musztarda | 10g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 6g |
![]() |
|
Ogórek gruntowy | 50g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 100g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 190g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 3g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 25g |
![]() |
|
Polędwica z indyka | 200g |
![]() |
|
Pomidory | 150g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 160g |
![]() |
|
Rukola | 40g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Rzeżucha | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Rzodkiewka | 165g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 50g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Szczypiorek | 66g |
![]() |
|
Szynka wieprzowa, gotowana | 150g |
![]() |
|
Sól biała | 3g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 100g |
![]() |