1. Myjemy jabłka i obieramy ze skóry.
2. Kroimy w średniej wielkości plastry.
3. Przygotowujemy ciasto o konsystencji gęstej od ciasta na naleśniki dodając szczyptę cynamonu.
4. Smażymy wszystko na rozgrzanym oleju.
5. Odsączamy zbędny tłuszcz kładąc jabłka w cieście na ręcznikach papierowych i posypujemy mieszanką cukru pudru z cynamonem.
Przepis dodany przez użytkownika MyszkaKochaRahima
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 420g |
![]() |
|
Cebula | 60g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 60g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) | 60g |
![]() |
|
Cynamon | 14g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Jabłko | 660g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 150g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Limonka | 50g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 70g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Mleko krowie 3,2% | 250g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 350g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 3g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Papryka chilli | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Papryka czerwona | 190g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 520g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 20g |
![]() |
|
Sezam | 20g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 4g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 1g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 1g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 0.1g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 30g |
![]() |