Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 50g |
![]() |
|
Banan | 240g |
![]() |
|
Brokuły | 500g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cynamon | 8g |
![]() |
|
Jabłko | 720g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 120g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 40g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 12g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 6g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 100g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 3g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 80g |
![]() |
|
Rodzynki | 14g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 3g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 10g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 75g |
![]() |
|
Szczypiorek | 13g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 50g |
![]() |