Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.
propozycja przepisu przysłana przez: MyszkaKochaRahima
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 300g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 180g |
![]() |
|
Cebula | 90g |
![]() |
|
Curry | 8g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Dorsz, świeży, filety bez skóry | 100g |
![]() |
|
Figi suszone | 14g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 170g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 200g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 80g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 30g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 15g |
![]() |
|
Margaryna do pieczywa | 10g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 80g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 60g |
![]() |
|
Sezam | 10g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |
|
Śledź marynowany | 150g |
![]() |