1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Chleb żytni | 210g |
1,99 zł
(3,79 zł) |
|
Hummus z suszonymi pomidorami | 80g |
2,99 zł
(2,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 100g |
0,70 zł
(6,99 zł) |
|
Koper ogrodowy | 70g |
8,37 zł
(8,97 zł) |
|
Krążki ryżowe | 40g |
0,98 zł
(2,69 zł) |
|
Marchew | 300g |
0,92 zł
(2,29 zł) |
|
Nasiona dyni | 20g |
0,80 zł
(3,99 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
Ogórek kiszony | 240g |
2,13 zł
(7,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
0,88 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 820g |
15,02 zł
(21,98 zł) |
|
Pesto z bazylią | 30g |
3,33 zł
(9,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 160g |
1,60 zł
(4,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 0.2g |
0,02 zł
(1,79 zł) |
|
Pomidory koktajlowe | 240g |
3,35 zł
(3,49 zł) |
|
Płatki owsiane | 20g |
0,13 zł
(3,29 zł) |
|
Ryż brązowy | 90g |
0,67 zł
(2,99 zł) |
|
Rzodkiewka | 150g |
3,11 zł
(4,98 zł) |
|
Sałata masłowa | 40g |
1,43 zł
(4,99 zł) |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 400g |
5,38 zł
(5,38 zł) |
|
Sok cytrynowy | 6g |
0,16 zł
(5,29 zł) |
|
Sól biała | 0.2g |
0,00 zł
(1,99 zł) |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Śliwki suszone | 80g |
2,66 zł
(4,99 zł) |