Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko kokosowe gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 600g |
2,99 zł
(4,99 zł) |
|
Bułka grahamka | 180g |
2,46 zł
(2,67 zł) |
|
Cebula | 60g |
0,14 zł
(1,89 zł) |
|
Fasola biała konserwowa | 100g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
Kakao w proszku | 10g |
0,47 zł
(6,99 zł) |
|
Kasza jaglana | 120g |
1,16 zł
(3,39 zł) |
|
Kiwi | 225g |
3,37 zł
(7,49 zł) |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 40g |
0,75 zł
(1,49 zł) |
|
Marchew | 200g |
0,61 zł
(2,29 zł) |
|
Margaryna do pieczywa | 10g |
0,11 zł
(2,69 zł) |
|
Miód pszczeli | 25g |
0,94 zł
(14,99 zł) |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 250ml |
4,50 zł
(8,99 zł) |
|
Nasiona chia | 15g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Pestki dyni | 10g |
0,40 zł
(3,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 160g |
1,60 zł
(4,99 zł) |
|
Pomidory koktajlowe | 320g |
4,47 zł
(6,98 zł) |
|
Pomidory w puszce | 400g |
4,19 zł
(4,19 zł) |
|
Płatki owsiane | 60g |
0,39 zł
(3,29 zł) |
|
Ser mozzarella | 30g |
0,77 zł
(3,19 zł) |
|
Szpinak | 150g |
2,99 zł
(3,99 zł) |
|
Woda | 750ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Śliwki suszone | 40g |
1,33 zł
(4,99 zł) |