Darmowa dieta 2900 kcal nr 2718



Śniadanie


Kanapki z humusem i rzodkiewką (wersja lżejsza)
684 kcal
Łączna waga porcji: 570g.

B: 20.19 g T: 17.49 g W: 126.6 g (BŁ: 28.2 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

36   37

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

Chleb smarujemy humusem. Rzodkiewki kroimy w plastry i kładziemy na kanapki.


Drugie śniadanie


Jaglanka z bananem, amarantusem i rodzynkami (wersja lżejsza, bez laktozy)
744 kcal
Łączna waga porcji: 736g.

B: 12.66 g T: 12.22 g W: 152.5 g (BŁ: 11.68 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

16   54

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Rodzynki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.


Obiad


Ryż z pieczarkami i koperkiem (wersja lżejsza)
594 kcal
Łączna waga porcji: 830g.

B: 15.56 g T: 27.02 g W: 79.42 g (BŁ: 13.96 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

40   19

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.

2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.

3) Posiekaj koperek.

4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.

5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.

6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.



Podwieczorek


Makaron z fasolką i pomidorami
370 kcal
Łączna waga porcji: 338g.

B: 11.63 g T: 16.15 g W: 48.68 g (BŁ: 7.79 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

45   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Fasolkę gotujemy na parze ok. 10 minut.
  2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente.
  3. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę.
  4. Wsypujemy całość do jednego garnka, dodajemy oliwę, bazylię, sól i pieprz, a następnie mieszamy.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Kolacja


Kurczak curry z fasolką szparagową (wersja lżejsza)
527 kcal
Łączna waga porcji: 385g.

B: 32.43 g T: 15.99 g W: 69.48 g (BŁ: 11.69 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

42   23

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy curry i gotujemy na parze razem z fasolką przez ok. 20 - 25 minut. Podajemy z ugotowanym ryżem, posypane sezamem.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2919 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bez laktozy   Bez nabiału  

Wartości odżywcze:


Białko: 92.47 g
Tłuszcz: 88.87 g
Węglowodany: 476.68 g (w tym błonnik: 73.32 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 6g     0,42 zł (6,99 zł)
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Bazylia świeża 6g     0,48 zł (7,99 zł)
Chleb żytni 210g     1,99 zł (3,79 zł)
Fasola szparagowa 400g     4,88 zł (5,49 zł)
Filet z piersi kurczaka 100g     1,74 zł (8,69 zł)
Hummus z chilli 60g     2,24 zł (2,99 zł)
Koper ogrodowy 70g     8,37 zł (8,97 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 100g     1,12 zł (4,49 zł)
Mleko ryżowe 500ml     4,75 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 10g     0,25 zł (2,49 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Olej słonecznikowy 10g     0,09 zł (8,99 zł)
Oliwa z oliwek 40g     1,76 zł (10,99 zł)
Pieczarka świeża 160g     1,60 zł (4,99 zł)
Pomidory 340g     1,81 zł (3,99 zł)
Płatki jaglane 80g     1,12 zł (2,79 zł)
Rodzynki 20g     0,45 zł (4,49 zł)
Ryż brązowy 160g     1,20 zł (2,99 zł)
Rzodkiewka 300g     6,23 zł (7,47 zł)
Sezam 5g     0,13 zł (7,79 zł)
Woda 480ml 0,00 zł (0,00 zł)



×