Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 30g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Jarmuż | 100g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 70g |
![]() |
|
Ksylitol | 28g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 60g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mąka jaglana | 120g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 24g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 100g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 50g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 80g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 220g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 20g |
![]() |
|
Woda | 200ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |