Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
propozycja przepisu przysłana przez: MyszkaKochaRahima
Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.
Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, razem z imbirem i czosnkiem. Dodajemy różyczki kalafiora, ryż, kurkumę, cynamon, odrobinę chilli i kolendrę. W międzyczasie gotujemy bulion. Następnie dodajemy soczewicę oraz rodzynki, doprawiamy solą i pieprzem. Dolewamy wrzący bulion i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Podajemy posypane szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 120g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 190g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Curry | 8g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 170g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 200g |
![]() |
|
Kalafior | 440g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Kurkuma | 3g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 15g |
![]() |
|
Mak niebieski | 10g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 140g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 60g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 15g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 170g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 50g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 2g |
![]() |
|
Szczypiorek | 30g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |