Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Cynamon | 8g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Gruszka | 260g |
![]() |
|
Imbir | 10g |
![]() |
|
Jabłko | 1020g |
![]() |
|
Jagody goji (suszone) | 24g |
![]() |
|
Kapusta kwaszona (kiszona) | 200g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 160g |
![]() |
|
Kiwi | 150g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Ogórek | 180g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 14g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 90g |
![]() |
|
Woda | 1000ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |