propozycja przepisu przysłana przez: Zefios
Sok z cytryny, łyżeczkę soli i łyżeczkę pieprzu i resztę składników połączyć w marynatę. Indyka umyć, następnie włożyć do marynaty na co najmniej 2 godziny. Włożyć do formy żaroodpornej wraz z marynatą i piec w zakrytym folią aluminiową naczyniu w 200 stopniach przez godzinę, a potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec przez pół godziny bez przykrycia.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 0.25g |
![]() |
|
Cebula | 250g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cytryna | 80g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 400g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 408g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
![]() |
|
Kabanosy z kurczaka | 45g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Marchew | 45g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 8g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 50g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 50g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 3g |
![]() |
|
Pierś z indyka | 800g |
![]() |
|
Pomidory | 850g |
![]() |
|
Por | 50g |
![]() |
|
Płatki drożdżowe | 30g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 50g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Sól biała | 7g |
![]() |