Zmiksuj wszystko w blenderze
Ryż lekko solimy i gotujemy na wolnym ogniu przez ok 30 minut. W czasie gdy będzie się gotował, wszystkie składniki kroimy w paski. Następnie podsmażamy mięso na oleju, dodajemy warzywa i smażymy razem przez kilka minut, aż warzywa nieco zmiękną. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz, cynamon, kurkuma, tymianek. Następnie dodajemy pomidory i mieszamy na palniku, aż zacznie wrzeć.
1. Podgrzej oliwę na patelni. Dodaj cebulę, czosnek, cukinię, bakłażana i paprykę. Gotuj przez kilka minut na dużym płomieniu do czasu aż lekko zbrązowieje.
2. Dodaj pokrojone pomidory, wodę, ocet i makaron spaghetti. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 min aż makaron będzie miękki a sos zgęstnieje.
3. Dodaj pokrojoną świeżą bazylię, sól i pieprz do smaku. Możesz również dodać płatki drożdżowe nieaktywne jeżeli lubisz. Smacznego :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bakłażan | 120g |
![]() |
|
Banan | 390g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 1g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukinia | 750g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Ksylitol | 14g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 150g |
![]() |
|
Mango | 120g |
![]() |
|
Marchew | 45g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 240ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 7g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 25g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 300g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 25g |
![]() |
|
Pomarańcze | 250g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 600g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Płatki drożdżowe | 10g |
![]() |
|
Płatki ryżowe | 100g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 90g |
![]() |
|
Schab bez kości | 150g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |