Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Przekładamy do miski i mieszamy ją razem z mięsem, odrobiną suszonego czosnku, koncentratem pomidorowym, bułką tartą, całym jakiem, suszoną natką pietruszki, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Formujemy kulki i podsmażamy na patelni. W międzyczasie w garnku podgrzewamy sos pomidorowy z dodatkiem ulubionych przypraw (np. sól, pieprz, tymianek). Dodajemy kulki i dusimy na małym ogniu przez ok 20 minut. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, przekładamy na talerz i zalewamy zawartością garnka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 100g |
![]() |
|
Bułka tarta | 20g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 235g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 5g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 157g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Koperek (świeży) | 10g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ksylitol | 5g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 70g |
![]() |
|
Malina | 50g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 70g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 2g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 125ml |
![]() |
|
Mleko krowie 0,5% | 10g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 125ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 15g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 80g |
![]() |
|
Serek twarogowy ziarnisty | 300g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sos sojowy (ciemny) | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Szparagi | 180g |
![]() |
|
Łosoś, świeży | 170g |
![]() |
|
Śmietana kremowa 30% | 30g |
0,00 zł
(0,00 zł) |