Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 25g |
![]() |
|
Dynia | 210g |
![]() |
|
Groch, nasiona suche | 45g |
![]() |
|
Jabłko | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 272g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 40g |
![]() |
|
Marchew | 40g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 10g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 6g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 20ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 240ml |
![]() |
|
Mąka gryczana | 85g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 85g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 35g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 78g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 0.25g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 32g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.25g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 40g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Por | 220g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 30g |
![]() |
|
Rukola | 20g |
![]() |
|
Salami lekkie | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ser żółty królewski light | 40g |
![]() |
|
Serek twarogowy ziarnisty | 280g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Suszone pomidory | 20g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Sól himalajska | 5g |
![]() |
|
Woda | 175ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |