1. Wymieszaj suche składniki w misce, później dodaj mokre składniki i odstaw na 5 min.
2. Roztop łyżkę oleju kokosowego na patelni na średnik płomieniu. Naleśniki smaż przez ok. 5 min aż spód będzie złocisty, następnie obróć i smaż jeszcze ok. 3 min.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 40g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 30g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 30g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Jabłko | 510g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 224g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 40g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Ksylitol | 60g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 60g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 15g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 300g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 240ml |
![]() |
|
Mleko sojowe | 880ml |
![]() |
|
Mąka gryczana | 520g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 240g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 100g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 170g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 80g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 23g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 20g |
![]() |
|
Sól biała | 3g |
![]() |
|
Truskawki | 100g |
![]() |