Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Przekładamy do miski i mieszamy ją razem z mięsem, odrobiną suszonego czosnku, koncentratem pomidorowym, bułką tartą, całym jakiem, suszoną natką pietruszki, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Formujemy kulki i podsmażamy na patelni. W międzyczasie w garnku podgrzewamy sos pomidorowy z dodatkiem ulubionych przypraw (np. sól, pieprz, tymianek). Dodajemy kulki i dusimy na małym ogniu przez ok 20 minut. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, przekładamy na talerz i zalewamy zawartością garnka.
Chleb smarujemy masłem, kładziemy twaróg, na niego pokrojone rzodkiewki. Doprawiamy do smaku. Jemy z gruszką
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 60g |
![]() |
|
Bułka tarta (bezglutenowa) | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Czekolada gorzka | 10g |
![]() |
|
Gruszka | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 45g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 75g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Makaron spaghetti, kukurydziano-ryżowy | 70g |
![]() |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 70g |
![]() |
|
Migdały | 60g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 160g |
![]() |
|
Mięta suszona | 1g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 500ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 40ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 300ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 80g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 30g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 14g |
![]() |