Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Przekładamy do miski i mieszamy ją razem z mięsem, odrobiną suszonego czosnku, koncentratem pomidorowym, bułką tartą, całym jakiem, suszoną natką pietruszki, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Formujemy kulki i podsmażamy na patelni. W międzyczasie w garnku podgrzewamy sos pomidorowy z dodatkiem ulubionych przypraw (np. sól, pieprz, tymianek). Dodajemy kulki i dusimy na małym ogniu przez ok 20 minut. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, przekładamy na talerz i zalewamy zawartością garnka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Banan | 1320g |
![]() |
|
Bułka tarta (bezglutenowa) | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 5g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 250g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 15g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 45g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Limonka | 12g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 100g |
![]() |
|
Makaron spaghetti, kukurydziano-ryżowy | 70g |
![]() |
|
Malina | 60g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 200g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 10g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 70g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 860ml |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 240g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 65g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Orzechy nerkowca | 70g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 60g |
![]() |
|
Pasta curry (czerwona) | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 70g |
![]() |
|
Rodzynki | 22g |
![]() |
|
Sos sojowy (ciemny) | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Suszona kolendra | 1g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Woda | 440ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |