1. Myjemy jabłka i obieramy ze skóry.
2. Kroimy w średniej wielkości plastry.
3. Przygotowujemy ciasto o konsystencji gęstej od ciasta na naleśniki dodając szczyptę cynamonu.
4. Smażymy wszystko na rozgrzanym oleju.
5. Odsączamy zbędny tłuszcz kładąc jabłka w cieście na ręcznikach papierowych i posypujemy mieszanką cukru pudru z cynamonem.
Przepis dodany przez użytkownika MyszkaKochaRahima
1. Nagrzej piekarnik do 180 stopni C.
2. W misce wymieszaj wszystkie suche składniki (mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól) i wymieszaj.
3. W innej misce wymieszaj masło orzechowe i miękkie masło wegańskie. Dodaj oba rodzaje cukru, mleko roślinne, ekstrakt wanilinowy i wymieszaj.
4. Dodaj suche składniki do mokrych i dokładnie wymieszaj.
5. Z 3 łyżeczek ciasta uformuj kulkę, połóż na blachę przykrytą papierem do pieczenia, a następnie lekko spłaszcz. Używając widelca odciśnij na krzyż"zęby"-wzorek na ciastku (tak aby powstał znak #).
6. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 15-18 min lub do czasu gdy zobaczysz że brzegi ciastka są lekko spieczone a spód będzie złocisty.
1. Ugotuj komosę. 2. Wykrój twardą łodygę z jarmużu. 3. Pokrój awokado. 4. Wymieszaj składniki z przyprawami do smaku.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 5g |
![]() |
|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 200g |
![]() |
|
Cynamon | 10g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Gruszka | 390g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 153g |
![]() |
|
Jarmuż | 50g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 60g |
![]() |
|
Masło | 25g |
![]() |
|
Masło klarowane | 100g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 400g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 72g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 60ml |
![]() |
|
Mleko krowie 3,2% | 250g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 535g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Orzechy nerkowca | 15g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 3g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 56g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 9g |
![]() |
|
Szczypiorek | 20g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Sól himalajska | 1g |
![]() |
|
Łosoś, wędzony | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |