1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.
3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Banan | 360g |
1,80 zł
(4,99 zł) |
|
| Cynamon | 24g |
3,05 zł
(4,58 zł) |
|
| Filet z piersi kurczaka | 200g |
3,48 zł
(8,69 zł) |
|
| Jabłko | 360g |
1,57 zł
(3,49 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 100g |
0,70 zł
(6,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 50g |
0,39 zł
(1,39 zł) |
|
| Kakao w proszku | 20g |
0,93 zł
(6,99 zł) |
|
| Kasza jaglana | 50g |
0,48 zł
(3,39 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 15g |
1,79 zł
(2,99 zł) |
|
| Ksylitol | 28g |
1,45 zł
(12,99 zł) |
|
| Miód pszczeli | 100g |
3,75 zł
(14,99 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 175ml |
0,61 zł
(3,49 zł) |
|
| Mleko migdałowe | 250g |
2,62 zł
(10,49 zł) |
|
| Mąka jaglana | 120g |
1,44 zł
(11,99 zł) |
|
| Mąka pszenna typ 500 | 20g |
0,06 zł
(2,99 zł) |
|
| Mąka ryżowa | 200g |
1,40 zł
(6,99 zł) |
|
| Nasiona chia | 25g |
0,70 zł
(6,99 zł) |
|
| Ogórek | 100g |
0,67 zł
(3,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 90g |
0,63 zł
(6,99 zł) |
|
| Orzechy brazylijskie | 16g |
3,20 zł
(19,99 zł) |
|
| Orzechy włoskie | 15g |
1,72 zł
(11,49 zł) |
|
| Porzeczki czarne | 220g |
2,93 zł
(5,99 zł) |
|
| Proszek do pieczenia | 3g |
0,08 zł
(0,75 zł) |
|
| Płatki jaglane | 50g |
0,70 zł
(2,79 zł) |
|
| Rodzynki | 7g |
0,16 zł
(4,49 zł) |
|
| Ryż brązowy | 100g |
0,75 zł
(2,99 zł) |
|
| Sól biała | 2g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
| Woda | 200ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |