Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Ryż lekko solimy i gotujemy na wolnym ogniu przez ok 30 minut. W czasie gdy będzie się gotował, wszystkie składniki kroimy w paski. Następnie podsmażamy mięso na oleju, dodajemy warzywa i smażymy razem przez kilka minut, aż warzywa nieco zmiękną. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz, cynamon, kurkuma, tymianek. Następnie dodajemy pomidory i mieszamy na palniku, aż zacznie wrzeć.
Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 60g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 20g |
![]() |
|
Ksylitol | 28g |
![]() |
|
Mak niebieski | 10g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 50g |
![]() |
|
Marchew | 45g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka jaglana | 120g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 40g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 25g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 220g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 90g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Schab bez kości | 150g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |