Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cynamon | 8g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Gruszka | 260g |
![]() |
|
Guarana mielona | 4g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Imbir | 10g |
![]() |
|
Jabłko | 1020g |
![]() |
|
Jagody goji (suszone) | 24g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 40g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 200g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Rodzynki | 14g |
![]() |
|
Woda | 600ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ziemniaki | 300g |
![]() |
|
Śledź marynowany | 200g |
![]() |