1. Ugotuj kaszę. 2. Zmiksuj w blenderze wszystkie składniki. 3. Posyp sezamem.
Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Przekładamy do miski i mieszamy ją razem z mięsem, odrobiną suszonego czosnku, koncentratem pomidorowym, bułką tartą, całym jakiem, suszoną natką pietruszki, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Formujemy kulki i podsmażamy na patelni. W międzyczasie w garnku podgrzewamy sos pomidorowy z dodatkiem ulubionych przypraw (np. sól, pieprz, tymianek). Dodajemy kulki i dusimy na małym ogniu przez ok 20 minut. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, przekładamy na talerz i zalewamy zawartością garnka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka grahamka | 180g |
![]() |
|
Bułka tarta | 20g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 105g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 52g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 70g |
![]() |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Margaryna do pieczywa | 10g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 70g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 150ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 20g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 60g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 50g |
![]() |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 400g |
![]() |
|
Sezam | 5g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 80g |
![]() |