Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Warzywa kroimy w paski, dodajemy jarmuż i smażymy na oleju. Dodajemy jajko, posypujemy oregano, pieprzem i solą do smaku, mieszamy i podsmażamy z obydwu stron - gotowe. Całość spożywamy zagryzając chlebem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Banan | 480g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 30g |
![]() |
|
Chleb żytni | 245g |
![]() |
|
Cukinia | 300g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Dynia | 220g |
![]() |
|
Groch, nasiona suche | 44g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 224g |
![]() |
|
Jarmuż | 100g |
![]() |
|
Kiwi | 225g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 60g |
![]() |
|
Marchew | 80g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 6g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 20g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 20g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 100g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 220g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 80g |
![]() |
|
Por | 140g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 22g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 20g |
![]() |
|
Szpinak | 150g |
![]() |
|
Woda | 750ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |