Chleb smarujemy masłem, kładziemy twaróg, na niego pokrojone rzodkiewki. Doprawiamy do smaku. Jemy z gruszką
propozycja przepisu przysłana przez: Zefios
Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Przekładamy do miski i mieszamy ją razem z mięsem, odrobiną suszonego czosnku, koncentratem pomidorowym, bułką tartą, całym jakiem, suszoną natką pietruszki, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Formujemy kulki i podsmażamy na patelni. W międzyczasie w garnku podgrzewamy sos pomidorowy z dodatkiem ulubionych przypraw (np. sól, pieprz, tymianek). Dodajemy kulki i dusimy na małym ogniu przez ok 20 minut. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, przekładamy na talerz i zalewamy zawartością garnka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 0.25g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Bułka tarta | 20g |
![]() |
|
Cebula | 500g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Gruszka | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 361g |
![]() |
|
Kabanosy z kurczaka | 45g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 50g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 70g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 3g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 70g |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 40g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 32g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 200g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 850g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Por | 80g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 300g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 30g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
![]() |
|
Serek twarogowy ziarnisty | 280g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Wołowina, rozbratel | 500g |
0,00 zł
(0,00 zł) |