Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 60g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 160g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 75g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 400g |
![]() |
|
Masło | 9g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 15g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 10g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 600ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 60g |
![]() |
|
Pomidory | 255g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 70g |
![]() |
|
Sałata | 30g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Sos tzatziki | 100g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 90g |
![]() |