1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brzoskwinia | 80g |
![]() |
|
Cynamon | 1g |
![]() |
|
Czekolada gorzka | 40g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jabłko | 200g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 180g |
![]() |
|
Kasza manna | 40g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 35g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 70g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 100ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 40ml |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 200g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
![]() |
|
Otręby pszenne | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Pieczarka świeża | 120g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 50g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 100g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 195g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 30g |
![]() |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |