Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.
Warzywa kroimy w paski, dodajemy jarmuż i smażymy na oleju. Dodajemy jajko, posypujemy oregano, pieprzem i solą do smaku, mieszamy i podsmażamy z obydwu stron - gotowe. Całość spożywamy zagryzając chlebem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 60g |
![]() |
|
Chleb żytni | 280g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) | 60g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Figi suszone | 14g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 112g |
![]() |
|
Jarmuż | 50g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 140g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 330g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 90g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 40g |
![]() |
|
Sezam | 20g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 1g |
![]() |