W przepisie użyte są mąki bezglutenowe. Można je zastąpić mąką pszenną pełnoziarnistą.
Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Słodzik rozpuścić we wrzątku. Na wrzątek wsypać budyń w proszku wymieszany z kaszą manną cały czas mieszając, żeby nie zrobiły się grudki. Gdy masa jest jednolita i gęsta dodajemy twaróg i wszystko dobrze mieszamy. Gotową mieszankę posypujemy owocami, czekoladą i orzechami.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 50g |
1,55 zł
(13,99 zł) |
|
Borówka amerykańska | 50g |
1,40 zł
(6,99 zł) |
|
Budyń waniliowy bez cukru | 20g |
0,46 zł
(1,09 zł) |
|
Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 3g |
0,03 zł
(5,49 zł) |
|
Czekolada gorzka | 10g |
0,45 zł
(4,49 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 400g |
6,95 zł
(8,69 zł) |
|
Jaja kurze całe | 56g |
0,39 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
0,62 zł
(2,49 zł) |
|
Kasza manna | 20g |
0,15 zł
(2,99 zł) |
|
Koper ogrodowy | 8g |
0,96 zł
(2,99 zł) |
|
Ksylitol | 14g |
0,73 zł
(12,99 zł) |
|
Miód pszczeli | 12g |
0,45 zł
(14,99 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 50ml |
0,17 zł
(3,49 zł) |
|
Mąka ryżowa | 30g |
0,21 zł
(6,99 zł) |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 30g |
0,60 zł
(7,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 40g |
1,76 zł
(10,99 zł) |
|
Oregano (suszone) | 6g |
1,01 zł
(1,69 zł) |
|
Orzechy włoskie | 20g |
2,30 zł
(11,49 zł) |
|
Pomidory | 240g |
1,28 zł
(3,99 zł) |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 50g |
0,67 zł
(7,99 zł) |
|
Rodzynki | 30g |
0,67 zł
(4,49 zł) |
|
Ryż brązowy | 100g |
0,75 zł
(2,99 zł) |
|
Sardynka w oleju | 40g |
2,00 zł
(5,99 zł) |
|
Sałata masłowa | 60g |
2,14 zł
(4,99 zł) |
|
Ser twarogowy chudy | 250g |
3,32 zł
(3,98 zł) |
|
Sok cytrynowy | 18g |
0,48 zł
(5,29 zł) |
|
Szczypiorek | 5g |
0,50 zł
(2,49 zł) |