W przepisie użyte są mąki bezglutenowe. Można je zastąpić mąką pszenną pełnoziarnistą.
Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Słodzik rozpuścić we wrzątku. Na wrzątek wsypać budyń w proszku wymieszany z kaszą manną cały czas mieszając, żeby nie zrobiły się grudki. Gdy masa jest jednolita i gęsta dodajemy twaróg i wszystko dobrze mieszamy. Gotową mieszankę posypujemy owocami, czekoladą i orzechami.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 50g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 50g |
![]() |
|
Budyń waniliowy bez cukru | 20g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 3g |
![]() |
|
Czekolada gorzka | 10g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 400g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 56g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
![]() |
|
Kasza manna | 20g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Ksylitol | 14g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 12g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 50ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 30g |
![]() |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 30g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 40g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 6g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 20g |
![]() |
|
Pomidory | 240g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 50g |
![]() |
|
Rodzynki | 30g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 40g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 60g |
![]() |
|
Ser twarogowy chudy | 250g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 18g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |