Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka grahamka | 100g |
1,37 zł
(1,78 zł) |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 138g |
0,96 zł
(3,49 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 90g |
0,70 zł
(1,39 zł) |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
2,25 zł
(4,49 zł) |
|
Masło | 25g |
0,62 zł
(4,99 zł) |
|
Orzechy włoskie | 30g |
3,45 zł
(11,49 zł) |
|
Papryka czerwona | 90g |
1,65 zł
(10,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
Pierś z indyka | 150g |
3,62 zł
(14,49 zł) |
|
Polędwica sopocka | 36g |
1,02 zł
(16,99 zł) |
|
Ryż brązowy | 80g |
0,60 zł
(2,99 zł) |
|
Ser gorgonzola | 100g |
8,99 zł
(8,99 zł) |
|
Ser twarogowy półtłusty | 200g |
3,19 zł
(3,99 zł) |
|
Ser żółty królewski light | 45g |
1,53 zł
(4,59 zł) |
|
Surówka z ogórków z jogurtem naturalnym | 272g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Szczypiorek | 6g |
0,60 zł
(2,49 zł) |
|
Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |