Zmiksuj wszystko w blenderze
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 150g |
![]() |
|
Brokuły | 550g |
![]() |
|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Dorsz, świeży, filety bez skóry | 100g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 160g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 20g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 80g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 50g |
![]() |
|
Mango | 120g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 240ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 96g |
![]() |
|
Ogórek | 180g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 25g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 40g |
![]() |
|
Pomarańcze | 250g |
![]() |
|
Sezam | 10g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 90g |
![]() |