Całość mieszamy w misce.
1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka grahamka | 180g |
2,46 zł
(2,67 zł) |
|
Cytryna | 18g |
0,25 zł
(13,99 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
3,48 zł
(8,69 zł) |
|
Jaja kurze całe | 360g |
2,52 zł
(6,99 zł) |
|
Kakao w proszku | 7g |
0,33 zł
(6,99 zł) |
|
Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
Margaryna do pieczywa | 10g |
0,11 zł
(2,69 zł) |
|
Migdały | 10g |
0,85 zł
(8,49 zł) |
|
Miód pszczeli | 6g |
0,22 zł
(14,99 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
Natka pietruszki | 36g |
3,15 zł
(4,38 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
1,32 zł
(10,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 120g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Pomidory koktajlowe | 150g |
2,09 zł
(3,49 zł) |
|
Rukola | 100g |
5,99 zł
(5,99 zł) |
|
Ryż brązowy | 195g |
1,46 zł
(2,99 zł) |
|
Ser gouda tłusty | 60g |
1,40 zł
(3,49 zł) |
|
Sezam | 30g |
0,78 zł
(7,79 zł) |
|
Suszona żurawina | 25g |
1,00 zł
(7,99 zł) |
|
Szynka z indyka | 40g |
1,88 zł
(7,99 zł) |
|
Tuńczyk w wodzie | 90g |
3,70 zł
(6,99 zł) |
|
Woda | 498ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |