Darmowa dieta 3200 kcal nr 38208



Śniadanie


Jaglanka z burakiem, dynia, jarmuzem i granatem
832 kcal
Łączna waga porcji: 546g.

B: 24.76 g T: 11.63 g W: 165.06 g (BŁ: 15.37 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

5   58

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Upieczonego buraka w 195 stopniach (czas pieczenia ok.45min) pokroj w kawalki wielkosci ok.1cm. Dynie obierz z skorki, pokroj w kostke i wymieszaj w miseczce z oliwa i utartym imbirem, wyloz blaszke do pieczenia i piecz przez ok. 10-15 min w 180. Jarmuz porwij na drobne listki, oddzielajac stardniale lodygi. Umyj na sitku i po chwili przeloz do miseczki. Wymieszaj dokladnie dlonmi z utartym czosnkiem, oliwa, sokiem z cytryny i dopraw sola. Pozostaw na kilka minut. Ugotowana kasze jaglana serwuj z dynia, burakiem i jarmuzem, dodajac pestki moreli oraz owoc granatu.



Drugie śniadanie


Sałatka z awokado, szpinakiem i pomarańczą (wersja bezglutenowa)
485 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 9.86 g T: 22.03 g W: 65.9 g (BŁ: 8 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   49

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kroimy składniki, polewamy oliwą, posypujemy ulubionymi przyprawami i mieszamy ze szpinakiem. Podajemy z krążkami ryżowymi.



Obiad


Makaron z gorgonzolą
1296 kcal
Łączna waga porcji: 460g.

B: 55.38 g T: 52.15 g W: 160.12 g (BŁ: 17.08 g)

Wegetariańskie  

19   33

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.



Kolacja


Kanapki z pastą fasolową
563 kcal
Łączna waga porcji: 516g.

B: 20.74 g T: 13.83 g W: 100.78 g (BŁ: 22.41 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

42   45

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Miksujemy paprykę, fasolę, sok z cytryny i koperek. Powstałą pastą smarujemy pieczywo, a następnie nakładamy plasterki pomidora.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 3176 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 110.74 g
Tłuszcz: 99.64 g
Węglowodany: 491.86 g (w tym błonnik: 62.86 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 70g     2,18 zł (13,99 zł)
Burak 105g     0,21 zł (1,99 zł)
Chleb żytni 140g     1,33 zł (3,79 zł)
Cytryna 40g     0,56 zł (13,99 zł)
Czerwona fasola (konserwowa) 120g     1,44 zł (4,79 zł)
Czosnek 3g     0,13 zł (2,19 zł)
Dynia 210g     1,68 zł (11,99 zł)
Granat 30g     0,82 zł (5,99 zł)
Gruszka 130g     0,91 zł (6,99 zł)
Imbir (proszek) 5g     0,63 zł (1,89 zł)
Kasza jaglana 180g     1,74 zł (3,39 zł)
Koper ogrodowy 19g     2,27 zł (2,99 zł)
Krążki ryżowe 20g     0,49 zł (2,69 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 200g     2,25 zł (4,49 zł)
Ogórek 40g     0,27 zł (3,99 zł)
Oliwa z oliwek 25g     1,10 zł (10,99 zł)
Orzechy włoskie 30g     3,45 zł (11,49 zł)
Papryka czerwona 70g     1,28 zł (10,99 zł)
Pomarańcze 200g     1,25 zł (7,49 zł)
Pomidory 120g     0,64 zł (3,99 zł)
Ser gorgonzola 100g     8,99 zł (8,99 zł)
Suszone pomidory 40g     1,00 zł (6,99 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)
Sól himalajska 5g     0,05 zł (3,49 zł)



×