Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 300g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Cynamon | 8g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Dynia | 220g |
![]() |
|
Groch, nasiona suche | 44g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 80g |
![]() |
|
Jabłko | 720g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Marchew | 380g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 6g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 750ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 15g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 60g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 480g |
![]() |
|
Pestki dyni | 40g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 80g |
![]() |
|
Pomidory | 240g |
![]() |
|
Por | 140g |
![]() |
|
Rodzynki | 14g |
![]() |
|
Rukola | 100g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 240g |
![]() |