Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Awokado | 100g |
3,11 zł
(13,99 zł) |
|
| Brokuły | 500g |
7,49 zł
(7,49 zł) |
|
| Cebula | 100g |
0,24 zł
(1,89 zł) |
|
| Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
| Dynia | 500g |
4,00 zł
(11,99 zł) |
|
| Gałka muszkatołowa | 2g |
0,26 zł
(1,29 zł) |
|
| Gruszka | 260g |
1,82 zł
(6,99 zł) |
|
| Imbir | 10g |
0,28 zł
(5,69 zł) |
|
| Imbir (proszek) | 2g |
0,25 zł
(1,89 zł) |
|
| Jabłko | 300g |
1,31 zł
(3,49 zł) |
|
| Jagody goji (suszone) | 24g |
2,24 zł
(13,99 zł) |
|
| Kalafior | 880g |
14,65 zł
(19,98 zł) |
|
| Kiełki brokuła | 24g |
2,40 zł
(4,99 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 32g |
3,83 zł
(5,98 zł) |
|
| Makaron ryżowy | 100g |
3,90 zł
(7,79 zł) |
|
| Ogórek | 360g |
2,39 zł
(3,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 50g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
| Pieprz czarny | 2.5g |
0,22 zł
(1,79 zł) |
|
| Polędwica z indyka | 100g |
4,70 zł
(7,99 zł) |
|
| Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
| Por | 140g |
2,43 zł
(3,99 zł) |
|
| Ryż brązowy | 70g |
0,52 zł
(2,99 zł) |
|
| Sezam | 20g |
0,52 zł
(7,79 zł) |
|
| Sok cytrynowy | 6g |
0,16 zł
(5,29 zł) |
|
| Szczypiorek | 6g |
0,60 zł
(2,49 zł) |
|
| Szparagi | 150g |
3,60 zł
(11,99 zł) |
|
| Sól biała | 2g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
| Sól himalajska | 0.5g |
0,00 zł
(3,49 zł) |
|
| Tuńczyk w oleju | 100g |
3,24 zł
(5,99 zł) |
|
| Woda | 750ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |