Darmowa dieta 3200 kcal nr 7163



Śniadanie


Mus jabłkowo-gruszkowy z suszonymi jagodami goji
578 kcal
Łączna waga porcji: 1114g.

B: 5.82 g T: 24.2 g W: 91.84 g (BŁ: 14.06 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

26   61

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.



Drugie śniadanie


Kanapki z pastą z awokado i tuńczyka (wersja lżejsza)
692 kcal
Łączna waga porcji: 388g.

B: 39.16 g T: 26.78 g W: 82.1 g (BŁ: 16.56 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

26   34

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.



Obiad


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
908 kcal
Łączna waga porcji: 1038g.

B: 21.54 g T: 35.5 g W: 135.1 g (BŁ: 20.32 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   45

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Podwieczorek


Sałatka kalafiorowo-brokułowa z ogórkiem i koperkiem
442 kcal
Łączna waga porcji: 1761g.

B: 39.26 g T: 4.22 g W: 81.98 g (BŁ: 36.22 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   38

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Kalafior i brokuł umyj i ugotuj na parze. Warzywa na sicie ostudź zimną wodą
  2. Ogórek umyj, obierz ze skórki i pokrój w plasterki.
  3. Koperek umyj i posiekaj.
  4. Kalafior i brokuł podziel na „różyczki” i wymieszaj w salaterce w ogórkiem oraz koperkiem.
  5. Sałatkę dopraw do smaku solą himalajską i pieprzem.


Kolacja


Ryż z indykiem i szparagami
537 kcal
Łączna waga porcji: 630g.

B: 27.42 g T: 17.63 g W: 72.31 g (BŁ: 10.04 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

35   23

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojone mięso i smażymy. Na koniec dodajemy pomidory. W międzyczasie gotujemy na parze szparagi i przygotowujemy soczewicę wg przepisu na opakowaniu.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 3157 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bez laktozy   Bez nabiału  

Wartości odżywcze:


Białko: 133.2 g
Tłuszcz: 108.33 g
Węglowodany: 463.33 g (w tym błonnik: 97.2 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 100g     3,11 zł (13,99 zł)
Brokuły 500g     7,49 zł (7,49 zł)
Cebula 100g     0,24 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 140g     1,33 zł (3,79 zł)
Dynia 500g     4,00 zł (11,99 zł)
Gałka muszkatołowa 2g     0,26 zł (1,29 zł)
Gruszka 260g     1,82 zł (6,99 zł)
Imbir 10g     0,28 zł (5,69 zł)
Imbir (proszek) 2g     0,25 zł (1,89 zł)
Jabłko 300g     1,31 zł (3,49 zł)
Jagody goji (suszone) 24g     2,24 zł (13,99 zł)
Kalafior 880g     14,65 zł (19,98 zł)
Kiełki brokuła 24g     2,40 zł (4,99 zł)
Koper ogrodowy 32g     3,83 zł (5,98 zł)
Makaron ryżowy 100g     3,90 zł (7,79 zł)
Ogórek 360g     2,39 zł (3,99 zł)
Olej rzepakowy 50g     0,35 zł (6,99 zł)
Pieprz czarny 2.5g     0,22 zł (1,79 zł)
Polędwica z indyka 100g     4,70 zł (7,99 zł)
Pomidory w puszce 200g     2,10 zł (4,19 zł)
Por 140g     2,43 zł (3,99 zł)
Ryż brązowy 70g     0,52 zł (2,99 zł)
Sezam 20g     0,52 zł (7,79 zł)
Sok cytrynowy 6g     0,16 zł (5,29 zł)
Szczypiorek 6g     0,60 zł (2,49 zł)
Szparagi 150g     3,60 zł (11,99 zł)
Sól biała 2g     0,01 zł (1,99 zł)
Sól himalajska 0.5g     0,00 zł (3,49 zł)
Tuńczyk w oleju 100g     3,24 zł (5,99 zł)
Woda 750ml 0,00 zł (0,00 zł)



×