W przepisie użyte są mąki bezglutenowe. Można je zastąpić mąką pszenną pełnoziarnistą.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 100g |
![]() |
|
Cebula | 130g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 3g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 30g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 420g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 216g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 220g |
![]() |
|
Kurkuma | 5g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 150g |
![]() |
|
Marchew z groszkiem mrożona | 130g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Masło klarowane | 20g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 20g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 5g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 52g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 230ml |
![]() |
|
Mleko krowie 0,5% | 500g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 70ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 14g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 30g |
![]() |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 30g |
![]() |
|
Mąka ziemniaczana | 14g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 100g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 100g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 300g |
![]() |
|
Przyprawa do kurczaka | 30g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Rodzynki | 30g |
![]() |
|
Ser twarogowy chudy | 100g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 20g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Sól biała | 0.1g |
![]() |
|
Woda | 30ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Śmietana 18% | 80g |
![]() |