Upieczonego buraka w 195 stopniach (czas pieczenia ok.45min) pokroj w kawalki wielkosci ok.1cm. Dynie obierz z skorki, pokroj w kostke i wymieszaj w miseczce z oliwa i utartym imbirem, wyloz blaszke do pieczenia i piecz przez ok. 10-15 min w 180. Jarmuz porwij na drobne listki, oddzielajac stardniale lodygi. Umyj na sitku i po chwili przeloz do miseczki. Wymieszaj dokladnie dlonmi z utartym czosnkiem, oliwa, sokiem z cytryny i dopraw sola. Pozostaw na kilka minut. Ugotowana kasze jaglana serwuj z dynia, burakiem i jarmuzem, dodajac pestki moreli oraz owoc granatu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 90g |
![]() |
|
Biały pieprz | 2g |
![]() |
|
Burak | 105g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 30g |
![]() |
|
Cukier wanilinowy | 10g |
![]() |
|
Czosnek | 8g |
![]() |
|
Dynia | 210g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 375g |
![]() |
|
Granat | 30g |
![]() |
|
Imbir | 5g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 110g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 180g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 25g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 3g |
![]() |
|
Marchew | 30g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 400ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 240g |
![]() |
|
Mąka ziemniaczana | 3g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Otręby pszenne | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Papryka czerwona | 130g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 2g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 50g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 120g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 2g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 30g |
![]() |
|
Sól himalajska | 5g |
![]() |