Jajka ugotować na twardo. Wystudzone jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół a następnie wyjąć żółtka. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, obrać ze skórki a następnie skropić sokiem z cytryny żeby nie ściemniało. Żółtka i awokado rozgnieść widelcem jeśli użyjecie dojrzałego awokado lub zmiksować blenderem. Dodać majonez, szczypiorek i cebulę. Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę. Pastę doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Białka napełnić gotową masą i przystroić zieleniną lub kawałkami warzyw.
Źródło: http://olalalchf.pl
Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 160g |
![]() |
|
Cebula | 60g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 75g |
![]() |
|
Chleb żytni | 375g |
![]() |
|
Cytryna | 18g |
![]() |
|
Czosnek | 6g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 300g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 100g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 80g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 24g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 40g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 140g |
![]() |
|
Pestki dyni | 20g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 150g |
![]() |
|
Rukola | 150g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 80g |
![]() |
|
Sałata | 20g |
![]() |
|
Serek twarogowy ziarnisty | 300g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sok cytrynowy | 3g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 120g |
![]() |