Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 80g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 250g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Ksylitol | 14g |
![]() |
|
Mak niebieski | 5g |
![]() |
|
Margaryna do pieczywa | 10g |
![]() |
|
Migdały | 5g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 96g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |
|
Płatki ryżowe | 100g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 60g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |
|
Śledź marynowany | 150g |
![]() |