1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.
3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Banan | 600g |
2,99 zł
(4,99 zł) |
|
| Bazylia (suszona) | 8g |
1,83 zł
(2,29 zł) |
|
| Brokuły | 250g |
3,75 zł
(7,49 zł) |
|
| Cebula | 300g |
0,71 zł
(1,89 zł) |
|
| Cynamon | 20g |
2,54 zł
(4,58 zł) |
|
| Czerwona fasola (konserwowa) | 240g |
2,87 zł
(4,79 zł) |
|
| Filet z piersi kurczaka | 150g |
2,61 zł
(8,69 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 150g |
1,05 zł
(6,99 zł) |
|
| Kakao w proszku | 20g |
0,93 zł
(6,99 zł) |
|
| Ksylitol | 28g |
1,45 zł
(12,99 zł) |
|
| Kukurydza konserwowa | 220g |
1,81 zł
(2,79 zł) |
|
| Makaron kukurydziany | 100g |
0,92 zł
(4,59 zł) |
|
| Miód pszczeli | 100g |
3,75 zł
(14,99 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 50ml |
0,17 zł
(3,49 zł) |
|
| Mąka jaglana | 120g |
1,44 zł
(11,99 zł) |
|
| Mąka pszenna pełnoziarnista | 50g |
0,25 zł
(4,99 zł) |
|
| Mąka ryżowa | 200g |
1,40 zł
(6,99 zł) |
|
| Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 120g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
| Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
| Pomidory w puszce | 400g |
4,19 zł
(4,19 zł) |
|
| Porzeczki czarne | 220g |
2,93 zł
(5,99 zł) |
|
| Proszek do pieczenia | 3g |
0,08 zł
(0,75 zł) |
|
| Ryż brązowy | 300g |
2,24 zł
(2,99 zł) |
|
| Schab bez kości | 300g |
5,52 zł
(11,59 zł) |
|
| Sól biała | 3g |
0,02 zł
(1,99 zł) |
|
| Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |