Darmowa dieta 3400 kcal nr 2566



Śniadanie


Jaglanka z jabłkiem i masłem orzechowym (wersja lżejsza)
718 kcal
Łączna waga porcji: 760g.

B: 32.76 g T: 23.4 g W: 98.74 g (BŁ: 8.08 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

20   41

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.


Drugie śniadanie


Placki kukurydziane
890 kcal
Łączna waga porcji: 680g.

B: 37.84 g T: 22.3 g W: 142.58 g (BŁ: 15.6 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

54   45

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.



Obiad


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
908 kcal
Łączna waga porcji: 1038g.

B: 21.54 g T: 35.5 g W: 135.1 g (BŁ: 20.32 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   44

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Podwieczorek


Koktajl z kiwi i ananasa
420 kcal
Łączna waga porcji: 1160g.

B: 6.46 g T: 5.76 g W: 94.16 g (BŁ: 15.66 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

47   27

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Owoce obieramy ze skórki i miksujemy z wodą i chia.


Kolacja


Sałatka Caprese ze szpinakiem i jajkiem
491 kcal
Łączna waga porcji: 360g.

B: 26.01 g T: 25.41 g W: 44.14 g (BŁ: 8.37 g)

Wegetariańskie  

28   21

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jajko gotujemy na twardo i kroimy w kostkę. Pomidora i ser kroimy w plastry i mieszamy ze szpinakiem. Całość polewamy oliwą, dodajemy oregano, pieprz i sól i mieszamy.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 3427 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 124.61 g
Tłuszcz: 112.37 g
Węglowodany: 514.72 g (w tym błonnik: 68.03 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Ananas 200g     2,00 zł (7,99 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Dynia 500g     4,00 zł (11,99 zł)
Gałka muszkatołowa 2g     0,26 zł (1,29 zł)
Imbir (proszek) 2g     0,25 zł (1,89 zł)
Jabłko 200g     0,87 zł (3,49 zł)
Jaja kurze całe 220g     1,54 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 480g     3,71 zł (4,17 zł)
Kiwi 450g     6,74 zł (7,49 zł)
Kukurydza konserwowa 400g     3,28 zł (5,58 zł)
Makaron ryżowy 100g     3,90 zł (7,79 zł)
Masło orzechowe 20g     0,71 zł (11,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 60ml     0,21 zł (3,49 zł)
Mąka kukurydziana 60g     0,22 zł (3,59 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Pieprz czarny 2g     0,18 zł (1,79 zł)
Pomidory 120g     0,64 zł (3,99 zł)
Por 140g     2,43 zł (3,99 zł)
Płatki jaglane 60g     0,84 zł (2,79 zł)
Ser mozzarella 50g     1,28 zł (3,19 zł)
Sezam 20g     0,52 zł (7,79 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)
Sól biała 2g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 750ml 0,00 zł (0,00 zł)



×